ABOUT LEVANTES HOUSES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

LEVANTES HOUSES - από το 2009. Τα πέτρινα σπιτάκια 'Λεβάντες' είναι τα πρώτα κτίσματα στη δεξιά θαλασσινή αγκαλιά του γιαλού όπως μπαίνουμε στο λιμάνι, στη θέση 'Κάβος'. Λειτούργησαν για πρώτη φορά το Καλοκαίρι του 2009. Η ονομασία τους είναι διττή. 'Λεβάντες' είναι ο ανατολικός άνεμος, ο 'απηλιώτης' και λεβάντες είναι τα λιλά εκείνα λουλούδια που τρεμοπαίζουν στ\' αγέρι με την απαλή ομορφιά και την αξέχαστη μοσχοβολιά. Υπάρχουν τρία αυτόνομα κτίσματα. Το κεντρικό σπίτι με την ονομασία 'Στη ρωγμή του χρόνου' όπου ζουν - συνήθως - οι ιδιοκτήτες, χτισμένα στο ψηλότερο σημείο της έκτασης και τα άλλα δύο σπίτια, με ονόματα Νηρηίδων: 'Γαλήνη' 40 τ.μ. και 'Κυμοθόη' 52 τ.μ. που χτίστηκαν σε κλιμακωτά επίπεδα και είναι και τα δύο τετράκλινα. Και τα τρία σπίτια έχουν μια μαγευτική θέα προς το Βαθύ και το νησάκι Λαζαρέτο που βρίσκεται περίπου στη μέση της θαλάσσιας εισόδου. Όλα τα σπίτια έχουν μεγάλες βεράντες 20 τ.μ. και 24 τ.μ. αντίστοιχα, περιτριγυρισμένες από ξύλο καστανιάς με χτιστά τραπέζια και χτιστούς πάγκους ανάμεσα σε λουλούδια και δέντρα. Κοινόχρηστα είναι: το κιόσκι με το μεγάλο χτιστό τραπέζι 20 ατόμων και η ψησταριά με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
Image Image

The photos of both Vathi and Ithaca as well as those of the houses have been taken by Mr Stavros Dellaportas.


Τις εξωτερικές διαμορφώσεις και τη διακόσμηση των σπιτιών έχει επιμεληθεί η ζωγράφος και διακοσμήτρια κ. Λιάνα Ρουπάκα. Η εικαστική της παρουσία είναι διάχυτη και ξεκινάει από την αρμονία των χρωμάτων στους τοίχους, τους πίνακες ζωγραφικής, τα ντουλάπια της 'Γαλήνης' που έχουν θέμα τον κισσό και τα ντουλάπια της 'Κυμοθόης' με θέμα την ελιά μέχρι τα χρηστικά αντικείμενα όπως η ρίζα ελιάς που γίνεται φωτιστικό σαλονιού, τα ζωγραφιστά μπαούλα, το παλιό σκαφίδι που ζύμωναν που γίνεται καταφύγιο για πεταλούδες και τα παλιά πατζούρια που γίνονται κλαδιά αμυγδαλιάς στο 'Γαλήνη' και κλαδιά ροδιάς στο 'Κυμοθόη'. Οι ντουλάπες, τα κρεβάτια και οι καναπέδες είναι χτιστά, με αποθηκευτικούς χώρους. Οι βιβλιοθήκες είναι και αυτές χτιστές και γεμάτες βιβλία. Οι τοίχοι των μπάνιων είναι χτισμένοι με θαλασσινά βότσαλα.

Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

  • Μια από τις σπάνιες παροχές που διαθέτουν τα σπιτάκια Λεβάντες είναι η χρήση δωρεάν ρεμέτζο για το πλεούμενό σας.
  • Μεγάλο Κιόσκι μέχρι 20 άτομα με Μπάρμπεκιου.
  • Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ψυγείο, εστία, κατσαρόλες και μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα ώστε να μπορείτε να κάνετε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
  • Ο καφές σας μαζί με τη γλυκιά μαρμελάδα βρίσκονται πάντα στα ντουλάπια καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Το Αρχαίο Νησί

Iθάκη, γεννημένη μέσα στο ατλάζι του Ιονίου πελάγους με τα κρυστάλλινα θέλγητρα: Δεξά, με τους ίσκιους των ελαιόδεντρων, όπου οι Φαιάκες αποβίβασαν τον Οδυσσέα, Μνήματα με τα κυπαρίσσια, Σχίνος, που τα πεύκα καθρεφτίζονται στη θάλασσα, Σαρακήνικο και Φιλιατρό κατάλευκο με τις ρηχές θαλασσοσπηλιές, Αφάλες και Πλατυνάμμος, χρώμα ζαφειρένιο, Κουρβούλια, Αι-Γιάννης, Αρχαία Πόλη και παραλίες Κιονιού, τοπίο της φύσης και ανθρώπινο έργο με τα σπίτια-σκαλοπάτια να σκαρφαλώνουν το ένα επάνω στ' άλλο.