ΕΜΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΛΕΒΑΝΤΕΣ (από το 2009)

Tο συγκρότημα «Λεβάντες» αποτελείται από 3 αυτόνομες πέτρινες κατοικίες. Βρίσκονται στη δυτική πλευρά του κόλπου του Βαθέως, στη γειτονιά γνωστή με το όνομα «Κάβος». Από το 2009, τα καταλύματα προσφέρουν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές σε όλους τους επισκέπτες.

Το όνομά τους έχει διττή σημασία. Λεβάντες είναι ο ανατολικός άνεμος, ο γνωστός κι ως Απηλιώτης. Λεβάντες ονομάζουμε επίσης, τα λιλά εκείνα λουλούδια που τρεμοπαίζουν στο αγέρι με την απαλή ομορφιά και την αξέχαστη μοσχοβολιά.

Υπάρχουν 3 αυτόνομα κτίσματα. Το κεντρικό σπίτι με την ονομασία «Στη ρωγμή του χρόνου» στο οποίο διαμένουν οι ιδιοκτήτες και είναι χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της έκτασης. Ακόμη, τα υπόλοιπα δύο σπίτια, τα οποία έχουν ονόματα Νηρηίδων: η «Γαλήνη» (40 τ.μ.) και η «Κυμοθόη» (52 τ.μ.) και τα οποία χτίστηκαν σε κλιμακωτά επίπεδα και είναι και τα δύο τετράκλινα.

Τα σπίτια έχουν μαγευτική θέα προς τον κόλπο του Βαθέως καθώς και προς το νησάκι Λαζαρέτο που βρίσκεται περίπου στη μέση της θαλάσσιας εισόδου. Διαθέτουν επίσης, μεγάλες βεράντες 20 και 24 τ.μ., με τραπέζια και χτιστούς πάγκους περιτριγυρισμένα από ανθισμένα λουλούδια και δέντρα.

Κοινόχρηστα είναι: το κιόσκι με το ευρύχωρο χτιστό τραπέζι και η ψησταριά με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
Image Image

The photos of both Vathi and Ithaca as well as those of the houses have been taken by Mr Stavros Dellaportas.


Παρεχόμενες Υπηρεσίες

  • Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η χρήση ρεμέτζου για το πλεούμενό σας.
  • Μεγάλο Κιόσκι με BBQ και ξυλόφουρνο.
  • Οι κουζίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες με ψυγείο, ηλεκτρικές κουζίνες, κατσαρόλες, μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα ώστε να μπορείτε να προετοιμάσετε το πρωινό, μεσημεριανό ή το δείπνο σας.
  • Ο καφές σας βρίσκεται πάντα στα ντουλάπια καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.
  • Στο ψυγείο θα βρείτε φρέσκα φρούτα κατά την υποδοχή σας.

Το Αρχαίο Νησί

Iθάκη, γεννημένη μέσα στο ατλάζι του Ιονίου πελάγους με τα κρυστάλλινα θέλγητρα: Δεξά, με τους ίσκιους των ελαιόδεντρων, όπου οι Φαιάκες αποβίβασαν τον Οδυσσέα, Μνήματα με τα κυπαρίσσια, Σχίνος, που τα πεύκα καθρεφτίζονται στη θάλασσα, Σαρακήνικο και Φιλιατρό κατάλευκο με τις ρηχές θαλασσοσπηλιές, Αφάλες και Πλατυνάμμος, χρώμα ζαφειρένιο, Κουρβούλια, Αι-Γιάννης, Αρχαία Πόλη και παραλίες Κιονιού, τοπίο της φύσης και ανθρώπινο έργο με τα σπίτια-σκαλοπάτια να σκαρφαλώνουν το ένα επάνω στ' άλλο.